Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
643
1.feladat.
A, :Mekkora sugarú gömb térfogatával egyezik meg az 1 literes kocka térfogata?
B, :Egy tömör alumíniumgolyó átmérője 15cm.Mekkora a tömege ? Pal(2,7 kg/dm3)
C :Egy 3 cm és egy 8 cm sugarú gyurmagombócot összegyúrunk egyetlen gombóccá.
mekkora lesz ennek a sugara ,felszine,térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

A,

V=`(4r^3*pi)/3` = 1 `dm^3`

r= `root(3)((3V)/(4*pi))` = 0.62 dm = 6.2 cm


B.

d=1.5 dm

V= `d^3*pi/6` = 1.767 `dm^3`

m=`rho*V`= `2.7*1.767` = 4.77 kg

C.

V = `V_1` + `V_2` = `(4*r_1^3*pi)/3` + `(4*r_2^3*pi)/3` = 113.1 + 2144.66= 2257.76 `cm^3`

r= `root(3)((3V)/(4*pi))` = 8.14 cm

A = `4*r^2*pi` = `4* 8.14^2*3.14` = 832.28 `cm^2`
0