Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika pls

Főoldal » Középiskola » Fizika
475
Mekkora a munkavégzés a 2. esetben?
(Képet csaotltam)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha `F=30\ N` a test súlya, akkor `F` erővel tudjuk állandó sebességgel emelni.
Ha `F` erő `s=20\ cm` úton végez munkát, akkor a munka `F·s`

A cm-t váltsd át méterbe szorzás előtt!!!!!!!

Ez volt az első eset.
Hoppsz, most veszem észre, hogy a másodikat kérdezted!

Az pontosan ugyanennyi az energiamegmaradás miatt.

Ki lehet számolni direktben is:
`F_2=15\ N` erő hat `s_2=40\ cm` úton, ezért `F_2·s_2`
Most is váltsd át méterbe a cm-t először!
Módosítva: 7 éve
1