Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek geometria, még mindig 2.

Főoldal » Középiskola » Matematika
854
Az ABCD paralelogramma AB oldalán vegye fel az E pontot! E-ből a BC-vel párhuzamosan húzott egyenes F-ben metszi DC-t, F-ből az AC-vel párhuzamosan húzott egyenes G-ben metszi AD-t, G-ből a DB-vel párhuzamosan húzott egyenes H-ban metszi AB-t. Határozza meg, hogy H milyen arányban osztja AB-t, ha AB=12 cm, BC=9 cm és EB=3 cm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nagyon szép feladat ez is:
https://www.geogebra.org/m/veaxeryy
Ennyi ötlet elég a megoldáshoz?
Módosítva: 7 éve
1