Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges. 8. Osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
426
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A második mondat azt mondja, hogy körte+őszibarack=15. A harmadik mondat szerint alma+őszibarack=16. alma+körte=17
Tehát a három egyenlet a következő:
I. K+Ő=15 => K=15-Ő
II. A+Ő=16 => A=16-Ő
III. A+K=17
III. (16-Ő)+(15-Ő)=17 => 16-Ő+15-Ő=17 => 31-17=2Ő => 14=2Ő => Ő=7
K=15-7 => K=8
A=16-7 => A=9

1