Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
462
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
A 3. megvan a 7. kellene inkább
0

`M_(etanol)` = 46 `g/(mol)`

`M_(ecetsav)` = 60 `g/(mol)`

`CH_3-CH_2-OH` + `O_2` = `CH_3-COOH` + `H_2O`

(nagyvonalakban ez az egyenlet, az a lényege, hogy: )

1 mol etanolból 1 mol ecetsav keletkezik.

46 g etanolból 60 g ecetsav keletkezik

92 g etanolból `92/46*60`=120 g ecetsav keletkezik.
0