Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

11. Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
Kérlek segítsetek képen csatolom a feladatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tudunk ilyeneket:
`(1-cos2x)/2=(1-(cos^2x-sin^2x))/2=((1-cos^2x)+sin^2x)/2=(sin^2x+sin^2x)/2=sin^2x`
Vagyis ez a bal oldal:
`(("tg"^2x)^(sin^2x))^(1/cos^2x)=("tg"^2x)^(sin^2x/cos^2x)=("tg"^2x)^("tg"^2x)`

A jobb oldal pedig:
`1/root(3)(3)=(1/3)^(1/3)`

Ami azt jelenti, hogy
`"tg"^2x=1/3`
fejezd be...
0