Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4(x+1)+2(x-3)=3x-2)+3(x+5)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
623
4(x+1)+2(x-3)=3x-2)+3(x+5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`4(x+1)+2(x-3)=3(x-2)+3(x+5)`
Először felbontod a zárójeleket úgy, hogy az előttük lévő együtthatóval szorzod a benne lévő tagokat.
`4x+4+2x-6=3x-6+3x+15`
Aztán összevonod, amit lehet, hogy átláthatóbb legyen.
`4x+2x+4-6=3x+3x-6+15`
`6x-2=6x+9`
Most jönne az, hogy egy oldalra rendezed az `x`-es és a másikra az `x` nélküli tagokat, de ezt most felesleges megtenni. Ha kivonsz mindkét oldalból `6x`-et
`6x-2-6x=6x+9-6x`
`0-2=0+9`
`-2=9`
akkor jól látszik, hogy az egyenlet egy ellentmondásba vezet, azaz nincs megoldása.
1