Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4.K2) Az adott feltételekkel nincs megoldása a feladatnak. Hogy miért, azt majd a nálam okosabbak elmagyarázzák.

5.K1) A piros sávok területe: `3*5*12=180(mm)` Azért, mert ezek paralelogrammák, aminek a területe alap*magasság. Az alapját én az 5 mm-es oldalnak tekintettem, ezért a magassága pont a tábla szélességével lesz egyenlő. A tábla teljes mérete: `12*40=480(mm)`
Így a piros rész a teljes táblának `180/480=0.375=37.5%`-a.

6.K1)
a)
A főútvonal tábla színtelen részének területe: `16` terület egység, a sárga részé `9` terület egység. Így az arányuk: `(sárga)/(színtel en)=9/16`-od.
A vége táblán a területe a következők: sárga: `6` terület egység, fekete: `5` terület egység, színtelen: `14` terület egység. Az arányuk: `((fekete)/(sárga))/(színtel en)=(5/6)/14`
b)
Ha a sárga terület nagysága `729cm^2` akkor a fenti arányt felhasználva a színtelen terület nagysága: `729/9*16=1296(cm^2)`. A két terület összege adja a teljes tábla nagyságát: `729+1296=2025 (cm^2)`. A tábla alapéle: `sqrt(2025)=45(cm)`
c)
Ha a fekete rész nagysága `605cm^2`, akkor egy terület egység nagysága: `605/5=121(cm^2)`. Mivel 25 terület egységből áll a teljes tábla, ezért a teljes tábla területe: `25*121=3025 (cm^2)`. A tábla alapéle: `sqrt(3025)=55(cm)`.
0