Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Millikan kiserlet

Főoldal » Középiskola » Fizika
475
9,63*10^5 N/c lefelé mutato tererossegnel a 2,318*10^-11 N súlyú olajcsepp egyenletesen halad felfelé. A felhajtoero 9*10^-14 N a kozegellenallasi erő 2*10^-14 N. Hány elektron tobblettoltese van az olajcseppnek? MEGOLDASNAK 150.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2

E×Q=F'
F(felhaj.)-F(súly)-F(közeg)=F'
Q/e=n
E a térerősség (9,63×10^5 N/C)
Q=A csepp töltése
n= az elektronok száma.
e=az elemi töltés. (1,6·10^{-19}C)
F'= 9×10^(-14)N-2×10^(-14)N-2,32×10^(-11)N=-2.3×10^(-11)N
-2.3×10^(-11)N=Q×(9.63×10^5N/C)=
Q=(-2.3×10^(-11)N/(9.63×10^5N/C)=
7×10^(-11)C
Q/e=n
(7×10^(-11)C)/(1.6×10^{-19}C)=437167.
Ennyi elektron többlettel rendelkezik (szerintem)
Módosítva: 7 éve
0

Nem jo 150 nek kell kijonni
0