Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A komplementer U B-be mi tartozik bele?

Főoldal » Középiskola » Matematika
706
Van az A és a B halmaz, amin A komplemeter U B műveletet szeretném elvégezni, de nem tudom eldönteni, hogy abba pl nevezzük H-nak az alaphalmazt, hogy annak az elemei is beletartoznak-e, vagy csak jelen esetben a B-nek az elemei.

Ebben szeretném a segítségeteket kérni.

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először vedd A-nak a komplementerét (ami szintén egy halmaz), és az így kapott halmaz unióját vedd B-vel.

Példa:

H:={1;2;3;4;5;6;7;8;9;10}
A:={2;3;5;7}
B:={1;3;4;8;9}

Mivel A komplementer ∪ B van, ezért előbb kell nekünk az A komplementer halmaz:

A komplementer:= {1;4;6;8;9;10}
Tehát A komplementer ∪ B = {1;4;6;8;9;10} ∪ {1;3;4;8;9} = {1;3;4;6;8;9;10}.

Remélem, ennyiből világos.
Módosítva: 7 éve
0