Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
576
Sziasztok!Ezekenek a mategyenleteknek a levezeteseben tudnatok nekem segiteni?:)
Elore is nagyon halas vagyok!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. x^2-3*x=x(x-3)
x-szel egyszerűsítve a törtet: x-3 az eredmény

2. 3-mal osztható számok számjegyeinek összege osztható 3-mal. 3+1+4+7+2+6=23 A lehetséges utolsó szám: 1, 4, 7. Nem lehet 0, ezért nem lehet igaza Peti barátjának.

3. cos52,5=a/4,7 (cosα=szög melletti befogó/átfogó)
a=2,87

5. Egyenes normálvektoros egyenlete P(xo, yo) n=(A,B)
A*x+B*y=A*xo+B*yo
5*x+8*y=5*(-2)+8*7=46

6. (x/y)^(-2)=(y/x)^2 (negatív kitevő a szám reciprokának pozitív kitevőjű hatványa)

7. a=(a1, a2) b=(b1, b2) akkor a-b=(a1-b1, a2-b2)
11=6-b1 b1=-5
5=6-b2 b2=1 b=(-5, 1)

8. Egy tört értéke akkor negatív ha a számláló és nevező különböző előjelűek. -3<0, akkor √(10-x)>0, ha a gyökjel alatt pozitív kifejezés áll. 10-x>0 x<10.

9. Rajzolsz öt pontot, ez jelöli az 5 embert. Az egyik pontot összekötöd mindegyik ponttal (az egyik ember mindenkit ismer). A többi 4 pontból pedig 2-2-t összekötsz, mert mindenki más 2 embert ismer, melyből az egyik az első ember, akit mindenki ismer.

10. A: csak a páros oldalszámú szabályos sokszögek középpontosan szimmetrikusak, ezért a szabályos ötszög nem az.
B:Igaz, pl szabályos háromszög
C: Hamis, általában a paralelogrammák nem tengelyesen szimmetrikus alakzatok.
0