Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

0,1 M oldatba hány g só

Főoldal » Középiskola » Kémia
938
0,1 M KHCO3 oldatot kívánunk készíteni. Hány g sót kell bemérni a 250 ml‐es mérőlombikba?
(A tippem 25 g, de jó lenne, ha valaki megerősítené /vagy megcáfolná/) Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(KHCO_3)` = 100 `g/(mol)`

1000 `cm^3` oldatban van 0.1 mol `KHCO_3`, ami `0.1*100`=10 g

250 ml oldatban van `250/1000*10` = 2.5 g

2.5 g `KHCO_3`-at kell bemérni a lombikba.
0