Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ideális gázminta térfogata

Főoldal » Középiskola » Kémia
733
Hányszorosára változik lesz egy ideális gázminta térfogata,
ha állandó hőmérsékleten nyomása 200 százalékkal megnő?
(Jól sejtem, hogy akkor a térfogat is 200%-ra nő?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
T=állandó

p*V=állandó

`p_2` = `p_1`+`2*p_1` = `3*p_1`

`p_1*V_1`=`p_2*V_2`

`V_2` = `(p_1*V_1)/(3*p_1)` = `V_1/3`

A harmadára csökken.
1