Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ideális gázminta nyomása

Főoldal » Középiskola » Kémia
701
Az eredeti érték hány százalékára változik egy ideális
gázminta nyomása, ha állandó hőmérsékleten 50 százalékkal I csökken a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
T=állandó
`p*V`=állandó

`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

`V_2` = `V_1` - `0.5*V_1` = `0.5*V_1`

`p_2`= `2*p_1`=`p_1`+`p_1`

100 %-kal nőtt. Az eredeti érték 200%-ára változott a nyomás.
2