Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok az ilyen típusú feladatok megoldásának menetében? (Fizika 9. osztály)

Főoldal » Középiskola » Fizika
2191
Egy testet 20 N nagyságú erőhatás 5 másodpercig gyorsít. Eközben nyugalmi helyzetből a test 3 méterrel mozdult el. Mennyi a test tömege, gyorsulása, és mennyi lesz a sebessége az 5. másodperc végén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, erő, erőhatás, 9. osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=20N
t=5s
s=3m
s=a/2*t^2 ebből következik hogy a= 0,24 m/s^2
m= F/a = 83,33 kg
v= a*t = 1,2 m/s
0