Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oxigén

Főoldal » Középiskola » Fizika
473
Hány mól anyagmennyiségü az-az oxigéngáz,amely 260celsius hömérsékleten és 200.000Pa

nyomáson egy 3,6köbméteres tartályt tölt meg?
Ha ennek hömérsékletét 100celsius-ra csökkentjük mekkora lesz a nyomása?
Ha az eredeti hömérsékletü.nyomású és térfogatú gázt egy 1.5köbméteres tartályba sűrítjük és 30celsiussal lehűtjük mekkora lesz a nyomása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
pV=nRT

n=`(pV)/(RT)`= `(200000*3.6)/(8.314*(260+273))`= 162.5 mol

`T_2`= 100 °C = 373 K

`p_2` = `(n*R*T_2)/V` = 140000 Pa = 140 kPa

`V_3`=1.5 `m^3`

`T_3` = 260-30=230 °C = 503 K

`p_3` = = `(n*R*T_3)/V_3` = `(162.5*8.314*503)/1.5` = 453000 Pa = 453 kPa
0