Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tényezőre bontás

Főoldal » Középiskola » Matematika
802
Tényetőkre kellene bontani a kifejezéseket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a) 3a(x+y)+x+y=3a(x+y)+1(x+y)=(x+y)(3a+1)
b) 3b(x-y)+x-y=3b(x-y)+1(x-y)=(x-y)(3b+1)
c) 2a(x+y)-x-y=2a(x+y)+(-1)(x+y)=2a(x+y)-1(x+y)=(x+y)(2a-1)
d) 4x(a-b)-a+b=4x(a-b)-(-1)(a-b)=4x(a-b)+1(a-b)=(a-b)(4x+1)
e) b(a+b)-ax-bx=b(a+b)+(-x)(a+b)=b(a+b)-x(a+b)=(a+b)(b-x)
f) 2y(x-y)-ax+ay=2y(x-y)-(-a)(x-y)=2y(x-y)+a(x-y)=(x-y)(2y+a)
0

Én is elkezdtem leírni:
0