Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS segitsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
569
Álló helyzetből induló egyenletesen gyorsuló test a 6.másodpercben 22cm-t tesz meg. Mekkora utat tesz meg a 7.másodpercben
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
5 mp alatt megtett:

`s_5` = `a/2*5^2` = `12.5*a` cm-t.

6 mp alatt megtett:

`s_6` = `a/2*6^2` = `18*a` cm-t.

A kettő különbsége a 22 cm.

22 = 18a-12.5a=5.5a

a= 4 `(cm)/s^2`

6 mp alatt megtett:

`s_6`= `(4/2)*6^2` = 72 cm-t


7 mp alatt megtesz:

`s_7`= `(4/2)*7^2` = 98 cm-t

A 7. másodperc a 7 és a 6 különbsége:

98-72= 26 cm-t.
0