Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS segitsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
496
Egy 125 m magas toronyból vízszintesen elhajítunk egy testet, ami a torony aljától 400 m távolságban ér földet. Mennyi ideig repült és mekkora sebességgel hajítottuk el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A vízszintes hajításnak két összetevője van, egy vízszintes, ami állandó sebességű és egy függőleges, ami a szabadesésnek megfelelő.

az elmozdulások:

I. `s_x` = `v_0*t`

II. `s_y` = `g/2*t^2`

II. 125 = `5*t^2`

t= 5 s

I. 400 = `v_0*t` = `v_0*5`

`v_0` = 80 `m/s`
1