Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS segitsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
542
A 72km/h kezdősebességgel függőlegesen lefelé hajított test mennyi idő alatt, és mekkora úton éri el a kezdősebesség háromszorosát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0` = 20 `m/s`

v= `v_0` + `g*t`

60 = 20 + `10*t`

t= 4 s

s=`v_0*t` + `g/2*t^2` = `20*4` + `5*4^2` = 80+80 = 160 m
0