Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
791
Egy háromszög két szöge 46° és 60°.Mekkora a háromszög területe ha a 60° fokos szöggel szemben lévő oldal hossza:

a,8cm b,102cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sinustétellel kiszámolod a másik szöggel szemközti oldalt.

`a/b` = `sinalpha/sinbeta`

b= `a*sinbeta/sinalpha`

ha megvan a másik oldal (`gamma`= 180-(46+60) ), a háromszög területét a

T= `(a*b*singamma)/2` képlettel számolod.
0