Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
3273
Sziasztok tudnátok segíteni matek háziban?
Egy háromszög kerülete 100 cm, két szöge 54°12' ,illetve 48°24' . Mekkorák a háromszög oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A harmadik szög: 180-(54.2+48.4)= 77.4° = 77°24'

Kerülete a+b+c=100

c=100-(a+b)

A sinustétel alapján:

`a/b` = `sinalpha/sinbeta`=`sin54.2/sin48.4` = 1.085

`b/c` = `b/(100-a-b)` = `sinbeta/singamma` = `sin48.4/sin77.4` = 0.766

a=b*1.085

`b/(100-1.085b-b)`=0.766

b=29.5 cm

a= `b*1.085` = 32 cm

c= 100-(32+29.5)= 38.5 cm
-1