Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1044
A gépkocsi kereke 3,4 km-es úton 1800-at fordul. Mekkora a gépkocsi kerekének sugara és átmérője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
s=3400 m

a kerék kerülete `2*r*pi`, ezt 1800-zal szorozva megkapjuk az út hosszát.

`1800*2*r*3.14` = 3400

r= 0.3 m = 30 cm

d= 2*r = 60 cm
0