Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
580
C+CO2=2CO
Mennyi a keletkező gáz térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Hello,
Az egész feladat így hangzik :
C+ CO₂ = 2 CO
-15 mol szén hány mol szén-dioxiddal reagál?
-Mennyi a keletkező gáz térfogata, tömege?


15 mol C 15 mol `CO_2`-dal reagál.

15 mol C-ből 30 mol CO keletkezik.

`M_(CO)` = 28 `g/(mol)`

30 mol CO az `30*28` = 840 g CO

1 mol CO (ha standardállapotról van szó) 24.5 `dm^3`

30 mol CO az `30*24.5` = 735 `dm^3` CO-gáz keletkezik.
1