Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika kisérettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1012
Segítene valaki ebben a feladatban?
Két azonos magasságú oszlop tetejéhez egy 13 m hosszú kötelet rögzítünk, amelynek a közepére egy lámpát függesztünk. Mekkora szöget zár be a kötél a vízszintessel, ha a két oszlop távolsága 12 m? Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ábra mellékelve.

`cos alpha` = `b/c` = `6/6.5` = 0.923

`alpha` = 22.62 °
0