Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Folyadékok és gázok mechanikája

Főoldal » Középiskola » Fizika
563
Kérhetek egy kis segítséget, valahogy nem jön ki az a megoldás ami meg van adva. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Ebből ,hogyan kéne kiszámolni mert ezekből én nem tudom!
0

`ρ` a sürüség, `ℓ` a hossz, `A` a keresztmetszet.
A teljes pálca tömege `m=ρ·ℓ·A`, a nehézségi erő `G=m·g=ρ·ℓ·A·g`
A vízbe lógó térfogat `V_1=ℓ/2·A`, a felhajtóerő `F_f=ρ_"víz"·g·V_1=ρ_"víz"·ℓ/2·A·g`

A két erő forgatónyomatéka éppen egyensúlyban van. Írd fel őket, kijön belőle.

Ha mégse jönne ki, írd le, hogyan csináltad, kijavítom.
0