Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lineáris interpoláció

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
586
Hogyan tudom megoldani ezt a példát? (Ezt csak én írom az adatok nem pontosak) vÍz sürüsége 0 fokon 1000kg/m^3 100 fokon 996kg/m^3 Mennyi a sűrüsége pl.56 fokon? x3=x1-y1=x2-x1/y2-y1 képlet jó? Ha x1=0 x2=100 y1=1000 y2=996
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Mondjuk ismert két adatpár, erre illesztesz egy egyenest.

`y_1` = `m*x_1` + b

`y_2` = `m*x_2` + b

m= `(y_2-y_1)/(x_2-x_1)`

b-t is kiszámolod

lesz egy y=mx+b alakú egyenesed, ahol m-et, b-t ismered.

Az `x_3`-hoz tartozó `y_3`-at ki tudod belőle számolni.

`y_3` = `m*x_3` + b
0