Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
994
Erre a ket feladatra lenne nagyon nagy szükségem
Elore is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

1., A sűrűség azt mutatja meg, 1 cm3 térfogatú anyagnak hány gramm a tömege. A mi jégtömbünk 180 tonnás és 200 m3. A térfogat 200 m3. Egy m3 1000 dm3, egy dm3 1000 cm3, így a térfogat 200×1000×1000=200.000.000 cm3. (V)
A jégtömb tömege 180 tonna. Egy tonna 1000 kg, egy kilokramm pedig 1000g, így a jég tömege 180×1000×1000=180.000.000g (m)

Így a sűrűség: ro=m/V=180.000.000/200.000.000=0,9 g/cm3.

2., Ha a rés sűrűsége 8900 kg/m3,(ro) akkor az azt jelenti, hogy 1 m3, azaz 1000 dm3 réz 8900 kg tömegű. De nekünk csak egy kilónk (m) van, aminek így térfogata: V=m/ro=1/8900=0,0001123 m3, ami 0,1123 dm3.
0