Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud benne segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
509
itt a 7-es feladat lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`M_(HNO_3)` = 63 `g/(mol)`

`M_(nitrobenzol)` = 123 `g/(mol)`

1 mol salétromsav szükséges 1 mol nitrobenzol előállításához

63 g salétromsavból 126 g nitrobenzol keletkezik

hány g salétromsav szükséges 30.75 g nitrobenzol előállításához?

x= `30.75/123*63`= 15.75 g

15.75 g salétromsav szükséges 30.75 g nitrobenzol előállításához.
0