Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Többszörös arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
814
Sziasztok!sSegítségeteket szeretném kérni ezek feladatok megoldásában!
Az 1 és a 2 feladat lenne!
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
7. osztály, arányos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.

a, (1 nap)8 óra alatt 5 nő 120 db-ot készít

hány nap alatt 5 nő 810 db-ot

x=`810/120*1`= 6.75


b,

(1 nap)8 óra alatt 5 nő 120 db-ot készít

12 óra alatt 5 nő `12/8*120` = 180 db-ot készít el

12 óra alatt 3 nő `3/5*180` = 108 db-ot készít el.


c,

(1 nap)8 óra alatt 5 nő 120 db-ot készít

(1 nap)8 óra alatt 6 nő `6/5*120`= 144 db-ot készít el

hány nap alatt készít el 6 nő 6750 db-ot?

y= `6750/144`= 46.875 nap alatt készít el 6 nő ennyi darabot.



2.

5 gép 20 perc alatt (`1/3` óra) 300 db csokit csomagol

a, 2 gép `1/3` óra alatt `2/5*300` = 120 csokit csomagol

2 gép 2.5 óra alatt `2.5/(1/3)*120`= 900 csokit csomagol

b,

5 gép 20 perc alatt (`1/3` óra) 300 db csokit csomagol

3 gép `1/3` óra alatt `3/5*300`= 180 db csokit csomagol

3 gép hány óra alatt csomagol 4320 db csokit?

x= `4320/180*(1/3)`= 8

8 óra alatt lesz 4320 csoki becsomagolva.

c,

5 gép 20 perc alatt (`1/3` óra) 300 db csokit csomagol

5 gép 30 perc alatt (`1/2` óra) `30/20*300`=450 db csokit csomagol

Hány gép csomagol be fél óra alatt 360 db csokit?

y= `360/450*5`= 4

4 gép csomagol be fél óra alatt 360 db csokit.
1