Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1959
Milyen magasról esett az a test,amely esésének utolsó másodperceben 45m utat tett meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A teljes út:
s=`g/2*t^2`
1 másodperccel előtte:

s-45=`g/2*(t-1)^2`

Kivonjuk egymásból.

45= `5*(2t-1)`

t=5

visszahelyettesítünk bármelyikbe.

s= `5*5^2`=125 m, ilyen magasról lett leejtve a test.
0