Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
Külföldi vevő kérésére , kész rudakat egyenként becsomagolják. Hány m2 csomagoló papírra lesz szükség 500 rúd becsomagolásához , ha a felhasznált mennyiség 5%a hulladék.
1 rúd térfogata:1570,8cm3 és 0.32 sűrűségű
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Menet közben kiderült, hogy a rúd átmérője 10 cm, hossza 20 cm.

d=0.1 m, l=0.2 m

1 db rúd felülete

A= `2*(d/2)^2*pi` + `d*pi*l`= `2*0.05^2*3.14` + `0.1*3.14*0.2` = 0.0785 `m^2`

500 db rúd 500*A= 39.25 `m^2`

5 % hulladék, akkor ennek az 1.05-szöröse a szükséges mennyiség:

`39.25*1.05`= 41.233 `m^2` csomagolópapírra van szükség.
0