Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika gáztörvények

Főoldal » Középiskola » Fizika
452
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`T_1`= 280 K

`T_2`= 288 K

`p_2`=101325 Pa (feltételezzük, hogy ennyi a légköri nyomás)

`V_2`=3*`V_1`

`(p_1*V_1)/T_1`= `(p_2*V_2)/T_2`

`p_1`= `(p_2*3*V_1*T_1)/(V_1*T_2)`= `(101325*3*280)/288`= 295531 Pa

`p_1` = `p_2`+ `rho*g*h`

h=`(p_1-p_2)/(rho*g)`= `(295531-101325)/(1000*9.81)`=19.8 m
1