Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Körmozgás Feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
1049
Forgó kerék két ugyanazon sugáron lévő sebessége 13m/s és 7m/s.
Mekkora a kerék szögsebessége, ha a pontok egymástól mért távolsága 30CM?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Kerületi sebesség:

v=`r*omega`

13=`x*omega`

7=`(x-0.3)*omega`

A kettőt kivonva egymásból

6=`0.3*omega`

`omega` = `6/0.3` = 20 `1/s`
1