Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S Felvételi kérdés Az alábbi képeken.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
537
Sziasztok nem értek pár feladatot kérlek magyarázatok el nekem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, felvételi, s.o.s
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Mekkora 1 papírlap területe? 21×30=630 (cm²) Egy csomag mérete: 630×500=315000(cm²)=31,5 (m²)
Egy m² súlya 80 g. Akkor a teljes csomag súlya: 31,5*80=2520(g)=2,52 (kg)
`(21*30*500)/(100*100)*80/1000=2.52(kg)`
0

Mivel a test leghosszabb éle `18 cm`, ami összeáll `3*b+a` méretből. De azt is tudjuk, hogy `a=3*b`-vel, így `6b=18 => b=3 => a=9`.
b)
A test térfogata: `V=a*b*18=> V=486 (cm^3)`
c)
A test felszíne: `A=2*(a*18+b*18+a*b) => A=2*(9*18+3*18+9*3)=486(cm^2)=4.86(dm^2)`
0