Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Titrálás

Főoldal » Középiskola » Kémia
495
515/B
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
515 B

`M_(NH_4Cl)`= 53.5 `g/(mol)`

`NH_4Cl` + NaOH = `NH_4OH` + NaCl

2 `NH_4OH` + `H_2SO_4` = `(NH_4)_2SO_4` + 2 `H_2O`

2 NaOH + `H_2SO_4` = `Na_2SO_4` + 2 `H_2O`


A közömbösítő NaOH oldat `33.6/1000*0.988`= 33.2 mmol NaOH-t tartalmaz, ez feleannyi, azaz 16.6 mmol kénsavval reagál


100 `cm^3` kénsavoldatban van `100/1000*0.25`= 25 mmol kénsav, ez a kiindulási kénsav mennyiségünk

a kettő különbsége az, ami az ammóniával reagált 25-16.6=8.4 mmol kénsav

ez kétszerannyi ammóniával reagált, az 16.8 mmol, ugyanennyi mmol `NH_4Cl` volt a kezdeti keverékünk 1 g-jában

16.8 mmol `NH_4Cl` az `16.8*53.5`= 899 mg `NH_4Cl`, ez volt 1 g keverékben.

100 g keverékben 89.9 g `NH_4Cl` van, a keverék tehát `NH_4Cl`-ra nézve 89.9 %-os.
0