Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
620
Sziasztok tudnátok nekem ezekbe a feladarokba segíteni? Nagyon köszönöm❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1.)
- Azonos tulajdonságú elemek csoportja.
- `A∪B`
- (egymást) kiegészítő
- pozitív egész számok jele: N
- nincs előjele a nullának
- adott szám nullától mért távolsága, ami mindig pozitív
2.)
[...]nullá[...]
[...]pozitív [...]
[...]jobbra[...]
[...]negatív[...]
[...]pozitív[...]
3.)
igaz
igaz
hamis, hiszen `(-3)*(-3)=(-3)^2=9`
igaz, műveleti sorrend
hamis, `A∩B`
4.)
`a+b`
`x-y`
`3*c+d/2`
5.)
`3*4=4*3`
`5-3 > 3-5`
`3^2 > 2^3`
`12+3 = 3+12`
`9/3 > 3/9`
`-12 < -3`
`2*5+3 < 2*(5+3)`
`4*8-5 > 4*(8-5)`
`2*7-9 > 2*(7-9)`
`-3^2 < (-3)^2`
`-2^5 = (-2)^5`
`-8 < 3`
1

1.)
`55+71-12+34-72-50+45-73+6=4` (balról jobbra haladva lépésről lépésre haladunk)
`90-(+35)-(-58)+(-4)-(-48)+(-32)=125` először a zárójeleket bontsuk fel ügyelve, hogy `+*+=+`, `+*-=-`, `-*+=-`, `-*-=+`
`42+|+45|-|-45|-(-18)-(+56)=4` abszolút érték jel zárójelként működik! A többi már az előző feladatokban látható volt.
`16+35*3+28:4-49+5*8=119` A műveleti sorrend: legelőször hatványozás/gyökvonás, aztán szorzás/osztás, legvégül összeadás/kivonás.
`5*(-9)+31+(-9)*2=-32`
`(-7)*8+23-(-8)*5=7`
`45+24-23-(-2)*(-8)-(+9)*(-7)=93`
2.)
`(97+24)*3-3*4=351`
`97+24*(3-3)*4=97`
`((68-5+7)*5+3)*7=2471`
`68-((5+7)*5+3)*7=-373`
3.)
`85-28=57`
`85-(-28)=113`
`(-12)-(-52)=40`
4.)
`68-16=52`
`16-68=-52`
`(-68)-16=(-84)`
`(-16)-68=(-84)`
`(-16)-(-68)=52`
`(-68)-(-16)=(-52)`
5.)
`3^2 > 2^3`
`(-2)^5 < (-2)^4`
`(-6)^2 < (-6)^4`
`-2^3 = (-2)^3`
`|(-3)^3| = |-(-3)^3|`
Módosítva: 7 éve
1

Nagyon szépen köszönöm❤️
0