Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazelmélet

Főoldal » Középiskola » Matematika
898
Egy társaság 45%-a szőke, 60%-a kék szemű. A kék szeműek 2/3-a szőke.

a, A szőkék hányadrésze kék szemű a társaságban?
b, A társaság hány százaléka se nem szőke, se nem kék szemű?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Legyen mondjuk 100 ember, mert nincs kedvem % jeleket írni.
45 szőke - 55 nem szőke

60 kék szemű - 40 nem kék szemű

60*2/3=40 szőke, kék szemű
45 szőke közül 40 kék szemű --> 40/45=8/9 része
60 kék szemű, 45 szőke, de 40 mind2 --> 60+45-40= 65 ember szőke vagy kék szemű
100-65=35 % egyik sem

Tehát: 0,05--> csak szőke
0,2--> csak kék szemű
0,4--> szőke és kék szemű

0,35--> egyik sem
Módosítva: 7 éve
0