Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia-Nitrogén

Főoldal » Középiskola » Kémia
633
Sziasztok! Ebben a 4 feladatban kérném a segítségeteket! Nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, nitrogén
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
hu.wikipedia.org/wiki/Sósav
hu.wikipedia.org/wiki/Kénsav
https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/kemia/szervetlen-kemia/nemfemes-elemek/a-nitrogen-tulajdonsagai-es-jelentosege
hu.wikipedia.org/wiki/Nitrogén
Módosítva: 7 éve
0

Számítási feladat:

5.

Zn + `H_2SO_4` = `ZnSO_4` + `H_2`

10 g hidrogéngáz az 5 mol, ugyanennyi mol kénsav szükséges a reakcióhoz. 5 mol kénsav az 5*98= 490 g

100 g oldatban van 20 g kénsav

hány g oldatban van 490 g kénsav?

x=`490/20*100` = 2450 g

2450 g kénsavoldatból lehet 10 g hidrogént előállítani.
1