Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagot gyűjtök a házi feladatomhoz.

448
Szerintetek miért jó hogy a kommunikációs technológiák (számítógép,telefon) jelen vannak az életünkben,illetve miért rossz? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

6
Azért jó, mert manapság szinte minden telefonon van internetelérés, mobilnet vagy wifi, így kapcsolatban tudunk lenni a szeretteinkkel napközben is, illetve ha valami sürgős dologról kell tájékoztatnunk őket.
Ha valaminek hirtelen utána kell nézni, mondjuk eltévedtél, annak is utána tudsz nézni az interneten, tehát könnyen tudsz tájékozódni.
Minden telefonon van kamera, szóval ha elmész kirándulni, nem kell külön cipelned magaddal a fényképezőgéped.
Sok szórakoztató és hasznos alkalmazást le lehet tölteni az áruházakból, akár ingyen is, manapság már vannak olyan alkalmazások, aminek a segítségével tudsz egy új nyelvet tanulni.

Azért rossz, mert rabságba ejti az embert, és szinte mindenki kezében, folyamatosan látod.
Egy jobb telefon egy vagyonba kerül.
Ha ellopják a telefonod, amin rajta van a fél életed, könnyen fel tudják ellened használni.
0

Azért jó, mert kapcsolatot tudsz tartani bárkivel, akárhonnan, ahol van internet elérhetőség, illetve bármiről tájékozódhatsz. Nagyon sok dokumentum és anyag van fent a www-n tehát növelheted tudásodat, nagyon gyorsan hozzájuthatsz információkhoz. Az okoseszközökön sokféle dolgot vihetsz magaddal egyszerre, pl. GPS, könyv, zene, játékok, szótár, csillagászkütyük, számológép, tv, időjárásjelentés, stb.
Rossz: Nem tudsz utána élőben szemtől szembe kommunikálni az emberekkel, mert kényszert érzel, hogy az eszközödet használd.
Egy idő után már nem gondolkodsz, csak annyin, hogy ehhez melyik programom is kell? Illetve miután felfedezed a keresőprogramot, nem is gondolkozol ezen sem.
Rongálja a szemed, s mint az előbb is felvetettem, az agyat is.
Akik nem többszáz km-re vannak tőled, azokkal konkrétan leépíted a kapcsolataidat, ha csak az eszközeidet használod.

Jó hír: A döntés a tied, hogy okosan használod-e vagy nem.
0

Azért, hiszen így kinyílik számunkra a világ mind kommunikáció, mind ismeretszerzés terén.
A mindennapi életben sokkal könnyebben meg tudjuk oldani a problémáinkat.
0

Szia!

Csatlakozom az előttem szólókhoz mind a kapcsolattartás valamint az összes mellette és ellene véleményt támogatom, de még egy kis adalék, ilyen kettő az egyben, szóval ha már annyi mindent viszel magaddal a telefonodon keresztül viszed vele a fényképezőgépet is és az érdekességeket a szépségeket mindet megörökítheted, és megoszthatod másokkal, de akkor az igazi az élmény ha akivel megoszthatod az ott van veled, szóval ez egy ilyen összegzés arra, hogy jó, hogy van, de nem szabad átkerülni a ló másik oldalára.
0

Jó talan azért mert egyszerűbbé teszi az életünket pl:sms,telefon,messenger
Rossz meg azert mert valakit már függővé tesz.
0

Jó,mert a számítástechnikai kütyük segítségével manapság szinte már mindenre választ kaphatunk.Minden korosztály számára hasznos,mert recept tippektől kezdve,házi írásig mindenben tud segíteni.A diákoknak az internet segítségével már nem okoz gondot egy-egy író,költő életének nyomon követése.
Bár jo dolog az internet hozzáférés,megis néha elvonja a diákol figyelmét a tanulásról.Leülnek a gép elé instagrammozni vagy facebookozni és repül az idő,a másnapi felmérőre pedig készületlenül érkezik a gyerek.
Módosítva: 7 éve
0