Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, sürgős, valaki legyen szíves segíteni!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
541
Szamitsuk ki milyen tomegu aluminum kell ahhoz,hogy 100g aluminium hidroxidot eloallithassunk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Al -> `Al(OH)_3`

`M_(Al(OH)_3)` = 78 `g/(mol)`

`M_(Al)` = 27 `g/(mol)`

1 mol alumíniumból 1 mol `Al(OH)_3` keletkezik

27 g Al-ból 78 g `Al(OH)_3` keletkezik

Hány g Al-ból keletkezik 100 g `Al(OH)_3`?

x= `100/78*27` = 34.62 g
1