Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud benne segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
591
itt a 8-as feladat lenne
csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`C_6H_6` + `Br_2` = `C_6H_5Br` + `HBr`

`M_(C_6H_5Br)` = 157 `g/(mol)`

`M_(C_6H_6)` = 78 `g/(mol)`

45 `cm^3` Benzol tömege: m=`rho*V`=`45*0.88`= 39.6 g, ami `39.6/78` = 0.51 mol

Ebből ugyanennyi mol bróm-benzol keletkezik, ami `0.51*157` = 79.7 g
0