Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
553
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Gondolom itt már lehet a L'Hopital-t használni.

Deriváld a számlálót, a nevezőt, oszd el egymással, helyettesítsd be a 4-et.

`(1/(root()(2x+1)))/(1/(2*root()(x)))` = `(2*root()(x))/root()(2x+1)`= `(2*root()(4))/(root()(2*4+1))`=`4/3`
0