Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika, valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1008
Egy osztályban 11 tanulónak volt ötöse matematikából, 4 tanulónak sikerült matematikából és magyarból is ötöst szereznie. 17 tanuló akadt, aki a két tantárgy közül legalább az egyikből ötöst szerzett. Hány tanulónak volt magyarból ötöse?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
mindkettőből 4-nek volt ötöse,

csak matekból 11-4=7-nek.

17 az a csak matek+csak magyar+ mindkettő

17= 7+4+x

x=6
0