Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek ,geometria!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1012
Hogyan kell kiszámolni egy egyenlő szárú háromszög magasságát ha adott a következő:
a=12cm ,b=10 cm és ma=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
megfelezed az a-t, így lesz 2 derékszögű háromszöged. Csak az egyiket kell kiszámoltod pitagorasszal, ha tanultátok így.
(12/2)2 + ma2 = 102
tehát: 6 négyzeten meg magasság a négyzeten egyenlő 10 a négyzeten
36+ma négyzet= 100
ma négyzet = 64
ma =8
Módosítva: 7 éve
1