Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7-es

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1494
Add meg a következő sorozatok 50. elemét!
a:n-3×n=
b:n-3×n+2=
c:n-n/2=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az `n` azt jelenti, hogy hanyadik elem. Tehát az `a_n` azt jelenti, hogy az `a` sorozat `n.` eleme.
Ha neked az `50.` kell, akkor `n` helyére beírod az `50`-et és kiszámolod az értékét.
Szóval az `a` esetében ez `n-3*n=50-3*50 = -100`.
0