Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
478
Az egyik fejszenek 10fok a másiknak 12fok a hajlasszoge.Hasonlitsd össze a két fejszevel elérhető eromegtakaritast! Válaszod indoklod!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Fx a hasító erő
F függőlegesen kifejtett erő

`F_x = F/2 · tg α`
10°-os fejsze esetén tg 5° = 0,0875
12°-os fejsze esetén tg 6° = 0,1
Amely alapján
`(tg 6°)/(tg 5°) = 1,2 `
vagyis a 12° hajlásszögű fejsze kb. 20%-kal hatékonyabban hasít, mint a 10°-os.

Szeretném, ha véleményezné valaki - jól gondolom-e?
0