Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2867
Egy egyenes hasáb valamennyi éle egyenlő hosszú. Az alaplap 5 cm élű,63° szögű rombusz. Mekkora a felszíne és a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a=5 cm
m=5 cm
`alpha`=63°

A= `(4*a*m)` + `(2*a^2*sinalpha)`=`(4*5*5)` + `(2*5^2*sin63)`= 144.55 `cm^2`

V=`(a^2*sinalpha*m)`= `(5^2*sin63*5)` = 111.38 `cm^3`
0

Úgy kell elképzelni, hogy egy kocka, amit két átellenes párhuzamos élénél összenyomunk.
0