Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
584
3(3x+2)-2(4x+3)=9
3(x-2)-x >2+x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, Bontsuk fel a zárójeleket:
9x+6-(8x+6)=9
9x+6-8x-6=9
Összevonva:
x=9
Ellenőrzés:
bal oldal: 3*(3*9+2)-2*(4*9+3)=3*29-2*39=87-78=9
2, Zárójelfelbontás után:
3x-6-x>2+x
Összevonva:
2x-6>2+x
Rendezzük egy oldalra az ismeretlent tartalmazó tagokat, a többit a másikra: (Adjuk hozzá mindkét oldalhoz 6-x -et.)
x>8
0