Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
487
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Előre is köszönöm
0

Két eset lehetséges:
- Első eset:

A 12 cm és a 13 cm a két befogó. Ekkor az átfogó:

c=`root()(12^2+13^2)`= 17.69 cm

- Második eset:

13 cm az átfogó, 12 cm a befogó. Ekkor a hiányzó befogó:

b=`root()(13^2-12^2)`=5 cm

Az átfogó a leghosszabb oldal, az nem lehet a 12 cm-es oldal.
0